image1

SEVEN DAYS OF FEEDBACK

OPRICHTER

In 2011 bedacht Tabe Ydo de Seven days of Feedback om jongeren te motiveren tot een healthier lifestyle. Sinds de lancering in 2012 hebben tienduizenden jongeren de zeven daagse challenge doorlopen.  De seven days of Feedback is ondertussen uitgegroeid tot de grootste health challenge van Nederland. De Seven days of Feedback wordt georganiseerd door de Feedback Foundation in samenwerking met publieke en private partners.

 

ONS DOEL

De komende 3 jaar minimaal 1 miljoen jongeren (12 -20) motiveren tot een levensstijl die leidt tot een gezonder leven voor henzelf en de wereld om hen heen.

 

ONZE AANPAK

Middels de social media challenge ‘Seven days of Feedback’. In zeven dagen doorlopen middelbare scholieren zeven online challenges op het gebied van eten en bewegen. Deelnemers kunnen online punten verdienen door opdrachten uit te voeren en uitdagingen aan te gaan.  De school die de Seven days of Feedback met de meeste punten afrondt, wint de Seven days of Feedback Award 2014!

 

LINE-UP

1: Meatfree Monday: een dag zonder vlees

2: Walk on Water: een dag water i.p.v. frisdrank

3: Size Does Matter: een dag halve porties eten

4: No time to Waste: een dag eten wat je in huis hebt

5: Food from da Hood: een dag lokaal voedsel eten

6: Supermarkt Survival: een dag vers voedsel eten

7: Go Hard or Go Home: Doe een work out, beweeg!

 

INNOVATIEVE EDUCATIE
De 7 daagse lifestyle challenge ‘Seven days of Feedback’ is gebaseerd op de innovatieve onderwijs methodiek: expeditionary learning en is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Maastricht, WUR, UvA en de Erasmus Rotterdam. Seven days of Feedback werkt m.b.t. scholen o.a. samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Gemeente Amsterdam.

“President Barack Obama over de EL methodiek op school “An example of how all our schools should be.”

 

VISIE

The better we eat the harder we work-out the more we get out of life!
Vandaag de dag zijn er al meer dan 43 miljoen kinderen onder de 5 jaar met obesitas. Elk jaar sterven er in Europa 1 miljoen mensen door overgewicht. 1 miljoen mensen! Dat zijn 10 volle jumbojets die elke dag neerstorten. 20% van de wereldbevolking consumeert 85% van al het voedsel in de wereld. Die 20%, dat zijn wij!

Onze levensstijl is één van de oorzaken van het probleem: onze vraag bepaalt immers mede het aanbod. Wij leven aan de kant van de overvloed en hebben het geluk te kunnen kiezen om iets te doen. Geen geld ophalen om problemen ergens anders op te lossen, maar zelf aan de slag in je eigen omgeving. Met een kleine verandering in onze levensstijl kunnen wij een positieve beweging in gang zetten voor onszelf en generaties na ons.